Home > Methodieken > Energiewerk

Ons energieveld kan dusdanig openstaan dat het beïnvloed wordt door de positieve of negatieve energie van anderen. Sommigen voelen zich echt leeggezogen door anderen. Voor het inrichten van je eigen aura en beschermen van deze energievelden zijn er veel verschillende visualisaties en oefeningen.

Je bent goed geaard wanneer: je ‘ok’ kunt zijn met jezelf

De meeste mensen voelen zich goed geaard al lopend in de natuur. Vooral in een gebied waar veel oude bomen staan, zoals bv in de buurt van Wijchen, St. Walrick. De aarde heeft energiebanen, deze worden leylijnen genoemd. Bij mensen worden deze energiebanen ook wel chakra’s genoemd. Er zijn een aantal chakra’s te benoemen, wortel-, basis-, zonnevlecht, hart-, keel-, voorhoofd- en kruinchakra. Deze chakra’s kunnen heel levendig en energiek zijn, ook kunnen ze verstopt raken door pijnlijke gebeurtenissen. Als er tijdens het begin van je leven hier op aarde een dergelijke gebeurtenis plaatsvind dan “stolt” als het ware de energie in je wortelchakra. Er ontstaat dus een onbalans in de basisveiligheid en men ervaart het als onveilig om op de aarde te zijn. Elk opvolgend/ hoger chakra is gezeteld op degene daaronder, met als basis het wortelchakra. Je kunt je voorstellen als dit “fundament” scheurtjes vertoont dat ook de daarop gestapelde chakra’s niet volledig kunnen stromen/ in hun energie kunnen zijn.

 

Wat gebeurt er tijdens een behandeling energiewerk

Tijdens behandelingen vraag ik hoe je leven is verlopen en waar er pijnlijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Aan de hand van jouw levensverhaal/ ziektegeschiedenis stemmen we af welke chakra’s energetisch verstopt zijn geraakt waardoor er organen of orgaanstelstels uit balans zijn geraakt. Geleide visualisaties om te aarden of chakra’s te helen blijken goed te werken; binnen mijn praktijk maak ik hier dan ook gebruik van. Daarnaast maak ik ook gebruik van aura-beschermende visualisaties en/of meditaties.

Samen met jou kijk ik of deze therapie het beste past om jouw probleem op te lossen?