Het bewust, gestuurd en begeleid ademen naar deze plekken in het lichaam kan ervoor zorgen dat de oude kramp, blokkade los wordt gelaten of dat er ruimte en zachtheid ontstaat waardoor de betreffende pijnlijke plek weer prettiger, meer ontspannen aanvoelt. Tijdens ademtherapie kunnen ook diepere bewustzijnslagen aangeraakt worden, dit kan als heftig ervaren worden. Tijdens een dergelijke ademhaling sessie vindt er healing plaats. Als begeleider van een sessie maak ik soms gebruik van helende kristallen. Daarnaast kan het zijn dat je door mij wordt aangeraakt om je te ondersteunen tijdens je proces, dit gebeurd echter uitsluitend als je er van te voren toestemming voor hebt gegeven.

Langdurende stress zorgt ervoor dat we te weinig zuurstof in ons systeem krijgen, dit kan leiden tot bijvoorbeeld spierpijn.

Hoe ziet een ademsessie eruit

Tijdens een ademsessie, lig je zoveel mogelijk ontspannen, je ademt circulair, diep en continue zodat er veel zuurstof door heel je lichaam wordt verspreid. Circulair ademen wordt ook wel dolfijnenadem genoemd. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat er in gebieden in je lichaam waar er (oud) verdriet of andere pijn is opgeslagen dat daar spiermoeheid, spierkramp of dof aanvoelende plekken kunnen zijn. Ademtherapie is een hele zachte, liefdevolle manier om met deze verkrampingen/ oud verdriet/ pijn om te gaan. Als deze pijnplekken worden “aangeraakt” door je adem komen deze zogenaamde zware energieën weer in beweging. Ze komen als het ware naar de oppervlakte kunnen vervolgens worden afgevoerd. Het afvoeren van deze, inmiddels overtollige, energie verloopt via je voeten zodat men voldoende ge-aard blijft. Worden deze energieën/ afvalstoffen via het hoofd afgevoerd dan gaan mensen zich zweverig ervaren. Soms gebeurd het ook dat mensen tijdens een dergelijke sessie in een eerder leven terechtkomen, een spontane regressie, dit gebeurt als het lichaam er klaar voor is om deze eerdere ervaring, aan te raken en los te laten. Je onderbewustzijn weet wat er nodig is, wat er aan de beurt is om los te laten. Laagje voor laagje wordt losgelaten, de ui wordt afgepeld, zodat je meer je kern overhoudt.

Voorbeeld van een ademsessie

Mijn hart voelde wat verkrampt, wat pijnlijk en mijn doel was om meer warmte naar mijn hart te brengen, via mijn circulaire ademhaling. Na de eerste fase van de sessie voel ik dat mijn benen en voeten erg warm en groot worden. Mijn keel zit wat dicht en mijn begeleider vraagt mij om zachtjes en liefdevol adem door mijn keelgebied te laten gaan; als ik hier gehoor aangeef voel ik mijn keelgebied opengaan. Vervolgens wordt ik uitgenodigd om warme zonne-energie naar mijn hart te ademen, en vervolgens deze adem via mijn bekken gebied naar mijn benen en voeten te laten uitstromen. Mijn hart voelde steeds warmer en groter aan; het verkrampte gevoel is verdwenen.

Wil jij dit ook ervaren dan kan ik je hierbij begeleiden? 

Astrid weet een vertrouwde en veilige sfeer te creëren, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Door haar professionele en liefdevolle aanpak weet zij de juiste punten aan te raken. Haar sessies hebben me ontzettend geholpen om meer inzichten te krijgen en oude stukken los te laten. Het was erg fijn om door Astrid behandeld te worden en ik kan haar van harte aanbevelen! 

Noortje.

Praktijk Avahlon maakt o.a. voor analytische doeleinden gebruik van cookies en/of vergelijkbare technieken. Welke gegevens we waarom en waartoe verzamelen is beschreven in onze privacy statement, graag geheel lezen voor gebruik website.

Door gebruik te blijven maken van deze website geef je hiervoor toestemming en ga je akkoord met de volledige inhoud van de eerder genoemde privacy statement.

De informatie op huidige website is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg.